• SUKHI
  • HJÄLP
  • Konto
  • Önskelista
  • VAGN
  • INSPIRATION
Rengöringsinstruktioner

Dammsugning

Dammsug din berbermatta ofta. Men använd inte en dammsugare som har en mattpiskare eller roterande borste. Detta kommer att orsaka luddning, fransning, slitage och strimling. Den kommer att fördärva berbermattor.

Din matta bör rengöras med dammsugare som endast använder sug. Ju mer sug desto bättre.

Var mycket skonsam när du dammsuger. Annars kan du skada fibrerna. Kom bara ihåg tre ord: långsamt, stadigt och grundligt.

Använd en dammsugare med mycket bra sug. Då kommer du att få bort så mycket djupt rotat smuts som möjligt.

Fläckrengöringstips

Såhär kan du undvika fläckar. Städa upp spill så fort de inträffar. Häll lite natriumbikarbonat på fläcken för att försöka suga upp fukten från mattan.

Vänta ca 20 sekunder och dammsug sedan. Upprepa processen tills natriumbikarbonatet slutar absorbera vätska.

Men vad händer om du får fläckar på din matta för att du missat snabb rengöring av spill? Om så är fallet, utplåna fläckarna med rent, kallt vatten. Du kan också prova att blanda vinäger och vatten.

Använda vatten för att rengöra

Var mycket försiktig om du väljer att använda vatten för att rengöra din matta. En berbermatta har en unik vävnad och kan bibehålla vatten. Använd inte för mycket vatten. Detta kan i slutändan leda till mögel.

Hur är det med fuktspridande? Detta är när din matta verkar vara ren, men oljor framhävs då de torkar. Ibland behövs en andra omgång rengöring.