• SUKHI
  • HJÄLP
  • Konto
  • Önskelista
  • VAGN
  • INSPIRATION
Rengöringsinstruktioner

Dammsugning

Var noga med att dammsuga din matta emellanåt. Detta kommer att hjälpa dig bevara dess livslängd. Du kommer att få bort och avlägsna eventuell jord och skräp som kan skada din matta.

När du dammsuger, ge då bindningen av din patchworkmatta extra uppmärksamhet. Låt inte dammsugaren sitta ovanpå bindningen. Placera aldrig dammsugaren på hörnet av mattan. Detta kan skada bindningen. Slutligen, se till att dammsuga i den riktning som bindningen är sydd.

Fläckrengöringstips

Majoriteten av mattrengöringsprodukter är inte framtagna för att tillgodose behoven hos naturliga fibrer. Vanligtvis är mattrengöringsprodukter för hårda för naturfibrer som finns i Sukhi-mattor, såsom ull och hampa. De är inte heller bra för färgämnena som vi använder. Användning av mattrengöringsprodukter kan leda till allvarliga mattskador. Vi rekommenderar också att du aldrig använder Oxiclean eller klorliknande produkter på våra mattor.

Om du har fått en fläck, börja med att få bort den med en handduk eller genom att badda. Prova en slö kniv innan du använder några rengöringsmedel. Ett par droppar diskmedel och en kopp varmt vatten rekommenderas för fläckrengöring.

Att badda är dessutom till skillnad från skrubbning rätt strategi vid rengöring av en Sukhi-matta. Skrubbning kan leda till allvarliga mattskador. Vi föreslår att du börjar vid ytterkanten och arbetar dig in mot centrum.

Vad händer om du får en oljebaserad fläck på din matta? Försök först att applicera en liten mängd alkohol på en handduk. Ta därefter handduken och badda fläcken. Det är oerhört viktigt att notera att du inte ska hälla en stor mängd alkohol på fläcken. Detta kan skada dina mattor och golvet under. Det kan också skapa en potentiellt brandfarlig ånga.

Det finns tillfällen när försök till borttagning av en fläck bör överlåtas i händerna på proffs. Spill såsom bläck, torkat vin och färgspill är sannolikt bäst att överlämna till proffsen.