• SUKHI
  • HJÄLP
  • Konto
  • Önskelista
  • VAGN
  • INSPIRATION
Om ull- & filtmattor från Indien

Sukhi har fantastiska ull- och filtmattor från Indien. Vi erbjuder så många färger, mönster och stilar.

ull-&-filtmattor från Indien-sukhi

Skickliga hantverkare gör allt arbete för hand. Under många veckor, de knyter mattor tillsammans. Detta resulterar i olika designer och storlekar. Det finns något för alla!

Sukhi-mattor från Indien är gjorda av det finaste kvalitetsgarnet och ullen. Allt går också genom en noggrann kvalitetskontroll innan de når våra kunder. Det är därför vi anses vara en ledande leverantör av handvävda mattor från Indien.

Varför äga en handvävd matta?

Det finns gott om skäl. Först och främst, här är en sak som du kommer att uppskatta. När du köper en handgjord matta från Sukhi, kommer du äga ett unikt konstverk.

Dessutom är våra handvävda mattor väldigt slitstarka. De kommer att vara i generationer. Din matta kommer garanterat att bli ett släktarv. Du kan föra den vidare till dina barn.

Här är några fler detaljer om våra 7 handgjorda kollektioner från Indien.

1. Klippta filtmattor

Vi älskar vår vackra Sukhi-klippta-filtmattor. Dessa mattor uppfyller aktuella trender inom design. De är lyxiga och de har innovativa funktioner. Det gör dem idealiska för inredning.

Hur görs våra klippta filtmattor? Våra hantverkare i Indien handknyter dessa mattor från filtark gjorda av ull från Nya Zeeland. De använder otaliga individuella filtark.

Det är en sofistikerad process. Den är också högst elegant.

De finaste, naturliga ullgarnen, förstärker den rika texturen av mattan. De är noga handplockade av vårt team hos Sukhi. Vi vill se till att de är av designkvalitet. De behöver det där speciella utseendet och känslan.

Lite mer om filt. Det är en av de tidigaste tygerna gjorda av människan. Tusentals år senare, är det fortfarande eftertraktat.

Vi älskar dess skönhet, värme och styrka. Dessutom är det helt miljövänligt.

klippta-filtmattor

2. Filtade ullgarnsmattor

Filtade ullgarnmattor är gjorda av filtad ull från Nya Zeeland. Du kommer se att mattan ser ut som den har färgglad småsten på sig. Det beror på tjocka linjer av filt tar upp ungefär halva färgämnet.

Tillverkad i Indien, dessa mattor är verkligen ett arbete av kärlek. Våra hantverkare arbetar i veckor med att noggrant binda ihop filtark. Slutresultatet är något att beskåda.

Dessa mattor kommer i sju unika färgkombinationer. Du kan vara säker på att hitta en färg som är perfekt för alla miljöer i ditt hem. De passar i modern inredning och klassiska miljöer likaså.

Du kommer att älska dessa täta mattor. De utstrålar en högtidlig och glad stämning. Färgkombinationerna är rika och detaljerade. Slutresultatet är sannerligen iögonfallande.

De känns anmärkningsvärt mjuka under dina fötter. Med dessa mattor, kan du njuta av den bästa texturen och den bästa färgen.

filtade-ullgarnsmattor

3. Stenmattor

Är den här mattan verkligen gjord av riktig småsten? I själva verket är våra Sukhi-stenmattor tillverkade av 100 % ull. Och vi använder bara den mjukaste och högsta kvalitetsullen från Nya Zeeland. Det gör stor skillnad.

Våra kunder älskar hur mycket dessa mattor ser ut som riktiga klippstränder. Men när du går på dem, upptäcker du snabbt att de är mjuka och varma. Detta är det perfekta sättet att få en touch av natur in i ditt hem. Det är ett spännande inslag av inredning!

De har toner av vacker grå, brun och vit. Det är därför Sukhi-stenmattor är idealiska för rum där du behöver lägga till lite neutral färg.

Dessa detaljerade mattor är verkligen komplexa i sin struktur. De tillsätter djup. Och bli inte förvånad om alla vill röra vid din matta. De kommer att vilja se om det verkligen är sten!

stenmattor-sukhi

4. Öglade ullmattor

Vill du ha en varm matta under dina fötter? Vill du ha den omisskännliga mjukhet som bara kommer från ull? Dessa mattor är så varma som det går att få. Och de är hållbara. Detta innebär att du kan lita på att de klarar av dina dagliga aktiviteter.

Öglade ullmattor är tillverkade av filtad ull från Nya Zeeland. Tjocka linjer av filt viks över mycket tätt, vilket skapar massor av snäva noppor. Det är en fascinerande effekt. Och slutresultatet är en matta som är riktigt bekväm.

Vi erbjuder sex färger i rektangulära former. Välj mellan vit, svart, grå, ivory grå, kamel och brun. Dessa neutrala nyanser kompletterar det organiska, naturliga utseendet och känslan av mattor.

Du kan placera en öglad ullmatta praktiskt taget överallt i ditt hem. Vart än den här mattan hamnar... blir den ett konversationämne.

oglade-ullmattor-sukhi

5. Flätade, tovade yllemattor

Våra flätade, tovade yllemattor tillverkas i Indien av 100% ull och erbjuder något utöver det vanliga. Var är det som är så speciellt med tovning? Jo, det är en teknik som gör ullen ännu mer hållbart och fuktavvisande. Den tovade ullen flätas sedan med omsorg för att skapa en underbart vacker matta.

Sukhis flätade mattor finns i sex vackra färger. Våra hantverkare färgar dem för hand i en storlek som passar just ditt hem. På så sätt kan du välja en matta som är både praktisk och lyxig.

flätade-tovade-yllemattor

6. Flätade yllemattor

Vad är det som är så härligt med ull? Det ger dig en stor, mysig kram. Det påminner dig om din skönaste stickade tröja. Allt det och mer är vad vi älskar med våra flätade yllemattor.

De tjocka, varma mattorna är handvävda av ull. De tillverkas för att vara så skönt mjuka som möjligt. Njut av den mysiga, härliga känslan – från våra hantverkare till den perfekta platsen i ditt hem.

Varenda en av våra flätade yllemattor är unik. Välj bland tre vackra färger som kan anpassas till just dina önskemål.

Flätade-yllemattor-unik-design

7. Släta, vävda mattor

Släta, vävda mattor skiljer sig lite från mängden. De här traditionella indiska mattorna är unika på ett par sätt.

För det första vävs de, snarare än att knytas på en vävstol. Det skapar en mycket speciell matta med ett mönster som syns på varje sida.

Släta, vävda mattor tillverkas även utan ylle på undersidan. Vad innebär det? Jo, att mattan är riktigt platt så att du enkelt kan ställa möbler på den. Dessutom förhindrar det smuts och att mattan fäller.

Sukhis släta, vävda mattor finns tillgängliga i fyra vackra färger som du kan anpassa som du vill!

släta-vävda-mattor