• SUKHI
  • HJÄLP
  • Konto
  • Önskelista
  • VAGN
  • INSPIRATION
Om tjocka och stickade ullmattor

Är du på jakt efter något riktigt mjukt och mysigt? Våra tjocka ullmattor och stickade ullmattor är tillverkade av världens mjukaste ull från Nya Zeeland.

En anledning till att stickade mattor har blivit så pass populära är att de står ut från mängden, vilket är något många kan uppskatta. De använder även en traditionell och effektiv teknik, som skapar de allra mysigaste hygge-mattorna.

Var är hygge?

Hyggeär ett unikt, mysigt danskt ord som handlar om komfort, värme och alla härligt myspysiga känslor. Du kan lita på oss när vi säger att man aldrig kan få nog av hygge!

Det sägs ju faktiskt att Danmark är världens lyckligaste land…

Historian bakom din matta

Vi använder bara det allra bästa för våra mattor. Sukhis mattor är inte massproducerade. Istället tar de runt fyra veckor att skapa, eftersom alla våra mattortillverkas helt för hand.

Sukhis mattor levereras direkt till dig så att du slipper mellanhänder. Det gör oss även mer flexibla när det kommer till vad vi kan erbjuda! Våra ullmattor finns i ett stort utbud av olika färger och storlekar.

Våra ullmattor är konstverk

Våra tjocka och stickade ullmattor för omedelbart in värme och skönhet i ett rum. De erbjuder en speciell mjukhet som förhöjer hemmet, och som gör rummet mysigt och hemtrevligt. Vissa väljer till och med att visa upp de här vackra mattorna på sina väggar, så att de är helt omgivna av hygge.

Du kan göra olika val för att skräddarsy din matta, och Sukhi har en egen textildesigner som jobbar hos oss. Hon älskar att ge gratis inredningsråd, så tveka inte att höra av dig!

Vad är skillnaden mellan de tjocka och de stickade ullmattorna?

Båda typerna av ullmatta visar upp de nepalesiska hantverkarnas kunskaper, så låt oss ta en närmare titt på vad som skiljer dem åt.

Tjocka ullmattor

Våra tjocka ullmattor är tjockare än de andra handgjorda ullmattorna – de heter ju ”tjocka” ullmattor. Med dem kan du verkligen se ullens tjocklek och varje omsorgsfullt stygn som skapat mattan.

De tjocka ullmattorna står ut från mängden. Dessutom ger de rummet värme, mjukhet och livfull design.

Stickade mattor

Våra handstickade mattor tillverkas även de av den allra bästa ullen. Skillnaden från de andra ullmattorna är att ullen trycks ihop tätare. Det gör dem stadigare än de mjukare, tjocka ullmattorna.

Att skapa de stickade mattorna kräver en hel del tid och kunskap. Och riktigt stora sticknålar! Som tur är så är våra hantverkare tålmodiga. Det krävs, eftersom det tar tid att skapa de här vackra mattorna.

Sukhis handstickade mattor älskar att användas. Så prova på en av våra vackra, handgjorda mattor!