• SUKHI
  • HJÄLP
  • Konto
  • Önskelista
  • VAGN
  • INSPIRATION
Om patchworkmattor

Sukhi patchwork handgjorda mattor anländer hos dig direkt från Turkiet. Denna region är känd för sina världsklassiga mattor. Vi tror att du snart kommer att förstå varför!

Sukhi-patchworkmattor är avsedda att vara roliga och färgstarka. Dessa handgjorda mattor sys ihop från olika mattbitar. Slutresultatet är ett verkligt, unikt konstverk.

overfargade-patchworkmattor-sukhi

En tradition av fantastiska mattor

Det finns en djupt rotad tradition av att väva i Turkiet. Sukhi är glada att spela en roll för att stödja denna konst.

Vi arbetar direkt med tillverkarna av patchworkmattor i Turkiet. På så sätt kan vi ta bort mellanhanden! Sukhi har inga lagerlokaler eller skyltfönster i butiker. Det innebär att du får en bra deal varje gång du handlar hos oss.

Våra kollektioner

Var och en av våra patchworkmattor är ett unikt, funktionellt konstverk. Vi har fyra olika kollektioner av patchworkmattor. Allt som du får från Sukhi har skapats med kärlek och omsorg.

1. Överfärgade patchworkmattor

Våra överfärgade patchworkmattor har en verkligt modern look. Det faktum att de är färgade två gånger om, ger dem massor av färg och tilltalande charm.

Skickliga hantverkare bosatta i Turkiet gör dessa mattor. Även om de kommer från andra sidan jordklotet, kommer dessa livliga bitar passa in hemma i så gott som alla miljöer.

Våra kunder älskar den riktigt slående effekten som kommer från den handfärgade processen. Dina vänner kommer att prata om din matta.

Sukhi har 14 olika färgar tillgängliga. Dessa spännande färger är inte vanligtvis sedda någon annanstans.

Överfärgade mattor bygger på traditionen av tidlösa, orientaliska mattor. Men de gör det med en modern känsla.

Du kommer att älska den livsfyllda looken som innehåller blommig och geometrisk grafik. Dessa handknutna mattor är väldigt slitstarka. De kommer att hålla länge, och du kommer att uppskatta deras skönhet i många år framöver.

overfargade-patchworkmattor-sukhi

2. Kelim patchworkmattor

Kelimmattor är direkt igenkännbara. De använder en unik plattvävd knytningsstil. Våra kunder älskar detta riktigt, rustika utseende.

Älskar du vintage-produkter? Våra kelimmattor verkar faktiskt ganska antika. De varierar i åldrarna 35-60 år. Men låt inte deras ålder lura dig. De är mycket slitstarka och har starkt uppbackningsmaterial.

Så vad ger dem en så unik look och attraktion? Kelimmattor består till hälften av gethår och hälften bomull. Detta skapar en unik look.

Kelimmattor passar perfekt till ett stort utbud av bostäder och stilar. De kräver uppmärksamhet och kan liva upp i princip alla rum. Dessa mattor är så mångsidiga och kan placeras i ett mycket brett sortiment av utrymmen.

Finns i 5 iögonfallande färger, Kelimmattor framhäver kreativiteten och konstnärskapet hos turkiska mattskapare.

kelim patchworkmattor-sukhi

3. Tras-patchworkmattor

Randiga trasmattor görs också i Turkiet. Liksom alla Sukhi-mattor, gör begåvade hantverkare dem för hand.

Dessa mattor är noggrant utformade från vanlig kelim och svart gethår. Denna kombynation vävs sedan samman med ull. Slutresultatet blir en randig matta med en mycket naturlig och mjuk look.

En del av vad som gör Sukhis trasmattor unika är att vi använder vackra mattor som är mellan 35 och 60 år gamla.

Naturlig kelim har en mycket klar look. Det kan smälta in i ett överraskande stort antal miljöer.

Det finns 7 olika supersnygga färger att välja mellan, inklusive pastell-alternativ.

Vi älskar denna blandning av bomull och gethår. Trasmattor är handvävda med kärlek och omsorg. Vi tror att du också kommer att älska dem.

tras-patchworkmattor-sukhi

4. Hampa-patchworkmattor

Hampa är en av naturens mest tåliga material. Sukhis helt naturliga hampamattor är tillverkade av 100 % naturlig hampa.

Letar du efter något miljövänligt? Faktum är, att hampa en av de mest naturliga och mest mångsidiga golvalternativ som du kan få. Dessa handvävda mattor är mellan 35 och 60 år gamla. Deras ålder bara bidrar till deras charm och värme.

Vi ser att många inredare och arkitekter dras till våra hampa-patchworkmattor. De beundrar deras hållbarhet och mångsidighet.

Sukhis hampamattor har en grann patchworkdesign. Varje matta har ett oregelbundet mönster som är otroligt charmerande. Du kommer att se subtila skillnader i färg och ton. Detta är vad som ger dessa mattor sin djupa rikedom.

Våra hampa-patchworkmattor vävs alltid för hand. Passionen som är ingjuten i dessa mattor lyser verkligen igenom. Finns i 3 färger. Vi tycker att dessa mattor passar in i nästan alla miljöer.

hampa-patchworkmattor-sukhi