• SUKHI
  • HJÄLP
  • Konto
  • Önskelista
  • VAGN
  • INSPIRATION
Om Beni Ourain-mattor

Älskar du traditionella stilar? Vill du ha en matta som du kan föra vidare i generationer? Då har vi något fantastiskt åt dig.

om-beni-ourain-mattor-sukhi

Beni Ourain-mattor är sannolikt de mest bekväma mattorna du någonsin kommer att stöta på. De är gjorda av 100 % fårull och är 100 % ofärgade.

Dessa arvegods-mattor är gjorda för de som verkligen uppskattar den naturliga världen. De är en symbol för värme och lyx.

Alla berbermattor delar en signaturstil med geometriska designer. Det är en klassisk design för alla typer av rum. Du kan förvänta dig att se mörkbruna linjer och former på en vit eller beige bakgrund. Du kommer också att se symboler. De berättar sanna historier från varje vävares liv.

När du letar efter något lyxigt för dina fötter, eller för att hålla dig varm på natten, är dessa granna mattor idealiska.

Berbermattornas historia

För att förstå berbermattor bättre, låt oss titta på deras historia. Traditionella berbermattor gjordes av Beni Ourain-stammar. De levde djupt i de marockanska Atlasbergen.

Mattor från ett speciellt får

Atlasbergen är i exakt samma region där speciella får kan hittas. Dessa mindre får är en forntida ras. De producerar den utmärkta, högkvalitativa ull som gör Beni Ourain-mattor så speciella.

Än idag, strövar de omkring i de robusta Atlasbergen i Marocko. Våra Sukhi-mattor är handgjorda från denna speciella fårras.

om-beni-ourain-mattor-sukhi

Fullständigt naturliga och autentiska

Tycker du om mattor från den verkliga landsbygden? Då kommer du att uppskatta Beni Ourain-mattor.

Dessa magnifika mattor har en fascinerande förmåga. De kombinerar den långa historien av de nomadiska berberstammarna med dagens moderna inredning.

Ta med en genuin bit av Marockos arv in i ditt hem.

En bit av Marockos själ

Liven av deras skapare är alla en del av processen. Kvinnor väver vanligtvis dessa mattor. De ingjuter kreativt inslag från sina liv i mönstren.

Dessa kan vara referenser till naturliga händelser. Ibland ser du aspekter av det dagliga livet. Vi har sett mönster gällande födsel, fruktbarhet, natur och femininitet. Vi har sett berättelser om livet på landsbygden och personliga övertygelser framstå.