• SUKHI
  • HJÄLP
  • Konto
  • Önskelista
  • VAGN
  • INSPIRATION

Help Center

 

SUKHI
Kan jag dela en bild av mitt rum, så att ni kan rekommendera den bästa mattan för mitt hem?
Absolut, skicka hemskt gärna in en bild. Det låter våra designers rekommendera den bästa mattan för dig. Vårt designteam finns på plats och står gärna till tjänst. De delar med sig av sin expertis, och ser fram emot att se dina bilder.
Kanjag beställaett mattexemplar?
Ja, bara att kontakta oss, och vi kanskickadigett provexemplar mot en mindre avgift. Du kan fåprovexemplar påsamtliga mattorsom duserpåSukhishemsida.
Kanjaganvända mer än enkupongåt gången?
Du kan baraanvända enrabattkupongper beställning.
Måste jag använda ett underlag under min matta?
Ett underlag kommer inte att skada mattan, och det har ett antal fördelar. Underlag lämpar sig särskilt väl för områden som används mycket i hemmet. De håller mattan på plats och minskar risken för att snubbla, eller för att mattan glider. Dessutom kan de göra att mattan känns mjukare. Men det är inte nödvändigt att använda underlag under Sukhis mattor.
Om jag introducerar en vän till Sukhi, vad får jag för det?
Vi skulle älska att du spred ordet om Sukhi, och vi kommer att erbjuda er 370 kr att dela på om du introducerar en vän. Så om din vän är en förstagångskund och de köper mer än det minimum som krävs (925 kr), ger vi er båda en 185 kr EUR rabattkupong. Ju fler desto bättre - introducera tio och du kommer ha 1850 kr att spendera. Regler och villkor gäller.
Omjag inteär på platsatt taemot leveransen, vad händer då?
Oroa dig inte-vi harlöst det. Omdu inte ärtillgängligvid tidpunkten förleverans, kommerdu att blikontaktadför att planeraettnytt leveransdatum.
Säljer nipartihandel?
Ja, Sukhisäljerpartihandel. Kontaktavårt handelsteam för attta reda på mer!
Täcks Sukhis mattor av garanti?
Jadå. Varje matta vi säljer har en garanti på två år. Den skyddar dig om det skulle finnas fel med mattan, och du kan göra anspråk på garantin under två (2) år från ditt köp. Om en matta är defekt på något sätt reparerar eller ersätter vi den enligt eget omdöme. Det kostar ingenting. Garantin täcker inte vanligt slitage. Om du vill göra anspråk på garantin, vänligen kontakta oss.
Vad gör jag om jag inte har fått en kupong efter ha introducerat en vän?
Om din vän har lagt en order för första gången, efter att du har introducerat dem till Sukhi, skickar vi dig en 185 kr rabattkupong-kod via e-post. Om detta inte har kommit i din inkorg ännu, kolla in din "skräppost"-mapp. Om inte, vänligen ta kontakt och vi kommer att få en skickas till dig så snart som möjligt. Glöm inte, värva en vän kuponger är bara intjänade om din vän är en förstagångskund och deras köp, med koden, överstiger minimi-spenderandet av 925 kr.
Varför finns det små storleksskillnader eller skönhetsfläckar på min matta?
Alla Sukhis mattor tillverkas för hand. Vi arbetar endast med kunniga och mycket erfarna hantverkare. Men att skapa mattor för hand kräver en hel del tid. Därför arbetar ofta fler än en hantverkare med en matta, vilket kan skapa små skillnader. Handgjorda mattor kan skilja sig åt storleksmässigt med upp till 3%, eftersom olika hantverkare använder olika tekniker. Det är en faktor som gör att varje handgjord matta är unik. Kom även ihåg att ullen klipps för hand, vilket skapar oundvikliga, små skillnader. Men det betyder inte på något sätt att det blir fel i mattan. Tänk istället på de små skillnaderna som vad som gör varje matta från Sukhi helt unik. Det finns inte två mattor som är identiska, och det är precis vad vi älskar med dem.
View all
FELT_BALL_RUGS
Vad är storleken på filtbollarna som används i Sukhi-filtbollsmattor?
Filtbollarna som används är ungefär 2 cm i diameter.
Vilka material används för dina filtbollsmattor?
Vi använder bara de allra bästa materialen – 100 % ren, ny ull från Nya Zeeland. Vi lägger stor omsorg i vårt val av färgämne. Det innebär att endast giftfria, AZO-fria och icke-allergiska färgämnen används. Du kommer aldrig att hitta skadliga föreningar, avfallsmaterial, eller några billiga material. Tyvärr, så finns det företag där ute som fyller upp filtbollar med avfallsmaterial för att minska kostnaderna. Vi skulle aldrig göra detta mot våra mattor. Du kommer att se och känna skillnaden.
Är det möjligt att beställa ett provexemplar?
Ja visst! Vi älskar att tillhandahålla provexemplar på dessa underbara mattor. Mot en mindre avgift, kommer vi skicka dig ett mattexemplar. På så sätt kan du se kvaliteten med egna ögon. Det är enkelt att beställa ett provexemplar från produktsidan för varje matta.
Är era filtbollsmattor av samma kvalitet som Hay Pinocchio-mattor?
Ja. Sukhis filtbollsmattor och Hay Pinocchio-mattor är båda handgjorda i Nepal med 100 % ull. Båda mattorna är av mycket hög kvalitet och är byggda för att hålla.
Finns det provexemplar tillgängliga för varje filtbollsmatta på er hemsida?
Ja. Vi kan även skicka provexemplar av skräddarsydda filtbollsmattor mot en mindre avgift.
Har ni en färgkarta som jag kan använda?
Ja! Vi förser dig gärna med en färgkarta mot en mindre avgift.
Hur många filtbollar krävs det för att göra en matta?
I genomsnitt krävs det 4 000 till 5 000 filtbollar för att göra en matta. Varje enskild boll är dessutom handgjord. Wow!
View all
PATCHWORK_RUGS
Vilka material används i era mattor?
Vi är stolta över det faktum att vi endast använder högkvalitativa material. Alla våra mattor är tillverkade av olika 100 % naturliga fibrer. Vi använder ull, gethår, hampa och bomull. De färgämnen som används i våra mattor är giftfria, AZO-fria och icke-allergiska.
Är det möjligt att beställa en patchworkmatta i en annan färg, form eller storlek?
Ja, vi kan göra din Sukhi-matta i valfri färg, form eller storlek som du önskar. Bara kontakta oss, så att vi kan påbörja processen!
Är en antihalkplatta nödvändig för min Sukhi-matta?
Ja, vi anser att en antihalkplatta är en bra idé. En antihalkplatta är ett billigt sätt att hjälpa din matta att stanna på plats.
View all
BENI_OURAIN_RUGS
Kan jag beställa en Beni Ourain-matta i en annan storlek?
Absolut! Våra hantverkare kan skapa Beni Ourain-mattor i alla storlekar. Låt oss bara veta vad du behöver. Behöver du en berbermatta avsedd för ett speciellt utrymme? Vänligen kontakta oss. Vi kommer att ge dig en prisoffert så fort som möjligt.
Kan jag beställa en Beni Ourain-matta utan fransar?
Inga problem! Vi lägger vanligtvis till dekorativa fransar på varje matta. Men vi kan ändra mattan utifrån dina behov. Varje matta är handgjord för kunden. Det betyder att vi kan använda designerna som du föredrar. Kan vi även hoppa över fransarna. Låt oss bara veta!
Räknas fransarna in i mattornas mått?
Nej. Måtten du ser på sidan inkluderar inte fransarna.
Vilka material används för era mattor?
Våra Beni Ourain-mattor är gjorda av marockansk ull. Detta är ull som är helt naturlig. Den är ren och ofärgad. Du kommer att se bruna geometriska mönster i ullen.
Hur hög är luggen?
Ullängden är 30 mm.
Hur lång tid tar det att göra min Beni Ourain-matta?
Varje Beni Ourain-matta är handgjord för respektive kund. Processen startar när vi mottagit din beställning. Det är mycket arbete. Du kan förvänta dig mattan kommer att ta minst 8 veckor. Om du beställer en mycket stor matta, kan det ta upp till 12 veckor. Med "mycket stor" menar vi större än 3 meter. Så snart vi är klara, kommer den att skickas direkt till dig. Vi kommer att maila dig spårningsinformationen, så fort den är skickad.
View all
WOOL_AND_FELT_RUGS_FROM_INDIA
Kommer min matta blekna?
Sukhi-hantverkare använder en utmärkt färgningsprocess. Materialen är också utmärkta. Innan vi gör garnet till en matta, tvättar vi det flera gånger. Det tvättas också flera gånger efter det att mattan är färdig. Hela processen säkrar färgen på bästa möjliga sätt. Det är därför våra färger inte försvinner eller bleknar.
Är dina mattor gjorda med användandet av barnarbete?
Samtliga Sukhi-mattskapare är vuxna. De är också indiska hantverkare som får en rimlig lön. Mattskapandet i Indien är en stor industri. Många skapare spelar också en roll i att uppföda och klippa fåren. Vissa har även hand om vegetabiliska färgämne. Dessa kunskaper förs vidare från en generation till nästa. Dock, är barnen aldrig involverade i processen. De bara observerar och lär.
Erbjuder Sukhi olika kvaliteter på mattorna, och hur gör jag en beställning?
Ja, det gör vi. Hör gärna av dig för att få mer information!
Har ni några tips för hur man känner igen en orientalisk matta av hög kvalitet?
Vi älskar den här frågan, och har tre viktiga tips. Materialen som skapar en matta är otroligt viktiga. Därför använder Sukhi endast material av allra högsta kvalitet. Vi älskar material som bambu-silkeoch den allra bästa ullen från Nya Zeeland. Den andra faktorn man bör tänka på är hur många knutar som finns i en matta. Håll ögonen öppna och spana efter riktigt många knutar. Det är ett tecken på att mattan håller hög kvalitet. Den tredje faktorn är även den viktig, och det är att mattan ska vara tillverkad för hand. Mattor som tillverkas av maskiner håller sällan hög kvalitet. De må vara billigare, men de håller inte alls lika länge som handgjorda mattor. Välj alltid en handgjord matta! Då får du mycket bättre hantverk för pengarna, och bättre kvalitet.
Hur mäter jag för att se till att jag köper mattan i rätt storlek?
Det finns två vanliga misstag som kunder ibland gör. Ena är att de köper en matta som är för liten för deras utrymme. Det andra problemet är att de mäter för sin matsal. Men de glömde att räkna med stolar som dras bort från bordet. Så hur kan du mäta på rätt sätt? Var noga med att tänka på det största möjliga som mattan skulle kunna vara, och tänk på det minsta möjliga den skulle kunna vara. Frågor? Bara maila oss dina idéer och frågor. Vi ger dig gladeligen gratis rådgivning och inspiration.
Jag har en egen design som jag skulle vilja förverkliga i en orientalisk matta. Kan Sukhi skapa skräddarsydd design?
Absolut. Vårt team älskar skräddarsydd design, och vi kan tillverka i princip vilken typ av design som helst. Du kan välja precis vad du vill. Du kan bestämma färg, storlek, motiv och mer. Skicka helt enkelt in din design, så hör vi av oss så snart som möjligt!
Jag har husdjur och/eller barn. Måste jag vänta med att få en ull- och filtmatta?
Du kommer att bli glad att höra att ullmattor är mycket slitstarka. Knutarna vävs mycket snävt. Det är därför det är i princip omöjligt för husdjur och barn att förstöra dem.
View all
CLEARANCE_RUGS
Kan jag returnera en matta från Sukhis outlet?
Tyvärr går det inte att returnera mattor från vår outlet, eftersom vi erbjuder så hög rabatt på dem. Dessutom säljs de ofta till ett pris som ligger långt under kostnaden för att tillverka dem – alltså mindre än kostnaden för material, hantverkarnas löner och fraktkostnader.
Mattan jag villa köpa i Sukhis outlet har sålt slut. Kommer den att finnas på lager i framtiden?
Mattorna i vår outlet är unika. Det betyder att när en matta har sålts så är det inte troligt att vi kommer att få in den på lager igen. Dock kan vi kanske skapa en liknande matta åt dig. Hör gärna av dig så hjälper vi till.
Varför har Sukhi en outlet?
Mattorna du hittar i vår outlet kan till exempel ha använts för en fotografering, eller så kan de ha skapats för våra kommande kollektioner. I andra fall kan de vara del av en kollektion vi inte längre tillverkar, eller prover för större projekt. Vad du inte hittar i vår outlet är använda mattor, och alla modeller håller samma höga kvalitet som våra nya mattor.
Vilken kvalitet har mattorna i Sukhis outlet?
Sukhi har väldigt hög standard när det kommer till kvalitet. Alla våra mattor – även de i vår outlet – möter våra höga krav på kvalitet. Vad gör jag om min matta har levererats med skador, eller om den har defekter? Vänligen kontakta oss direkt så att vi kan lösa problemet så snabbt och smidigt som möjligt.
Hur snabbt skickas mattorna från Sukhis outlet?
Mattorna du kan köpa i vår outlet finns på lager och skickas inom en vecka. Så snart vi har skickat din matta får du information som låter dig spåra den.
View all