• SUKHI
  • HJÄLP
  • Konto
  • Önskelista
  • VAGN
  • INSPIRATION
WOOL_AND_FELT_RUGS_FROM_INDIA
Kommer min matta blekna?

Sukhi-hantverkare använder en utmärkt färgningsprocess. Materialen är också utmärkta. Innan vi gör garnet till en matta, tvättar vi det flera gånger. Det tvättas också flera gånger efter det att mattan är färdig. Hela processen säkrar färgen på bästa möjliga sätt. Det är därför våra färger inte försvinner eller bleknar.

Är dina mattor gjorda med användandet av barnarbete?

Samtliga Sukhi-mattskapare är vuxna. De är också indiska hantverkare som får en rimlig lön. Mattskapandet i Indien är en stor industri. Många skapare spelar också en roll i att uppföda och klippa fåren. Vissa har även hand om vegetabiliska färgämne. Dessa kunskaper förs vidare från en generation till nästa. Dock, är barnen aldrig involverade i processen. De bara observerar och lär.

Erbjuder Sukhi olika kvaliteter på mattorna, och hur gör jag en beställning?

Ja, det gör vi. Hör gärna av dig för att få mer information!

Har ni några tips för hur man känner igen en orientalisk matta av hög kvalitet?

Vi älskar den här frågan, och har tre viktiga tips. Materialen som skapar en matta är otroligt viktiga. Därför använder Sukhi endast material av allra högsta kvalitet. Vi älskar material som bambu-silkeoch den allra bästa ullen från Nya Zeeland. Den andra faktorn man bör tänka på är hur många knutar som finns i en matta. Håll ögonen öppna och spana efter riktigt många knutar. Det är ett tecken på att mattan håller hög kvalitet. Den tredje faktorn är även den viktig, och det är att mattan ska vara tillverkad för hand. Mattor som tillverkas av maskiner håller sällan hög kvalitet. De må vara billigare, men de håller inte alls lika länge som handgjorda mattor. Välj alltid en handgjord matta! Då får du mycket bättre hantverk för pengarna, och bättre kvalitet.

Hur mäter jag för att se till att jag köper mattan i rätt storlek?

Det finns två vanliga misstag som kunder ibland gör. Ena är att de köper en matta som är för liten för deras utrymme. Det andra problemet är att de mäter för sin matsal. Men de glömde att räkna med stolar som dras bort från bordet. Så hur kan du mäta på rätt sätt? Var noga med att tänka på det största möjliga som mattan skulle kunna vara, och tänk på det minsta möjliga den skulle kunna vara. Frågor? Bara maila oss dina idéer och frågor. Vi ger dig gladeligen gratis rådgivning och inspiration.

Jag har en egen design som jag skulle vilja förverkliga i en orientalisk matta. Kan Sukhi skapa skräddarsydd design?

Absolut. Vårt team älskar skräddarsydd design, och vi kan tillverka i princip vilken typ av design som helst. Du kan välja precis vad du vill. Du kan bestämma färg, storlek, motiv och mer. Skicka helt enkelt in din design, så hör vi av oss så snart som möjligt!

Jag har husdjur och/eller barn. Måste jag vänta med att få en ull- och filtmatta?

Du kommer att bli glad att höra att ullmattor är mycket slitstarka. Knutarna vävs mycket snävt. Det är därför det är i princip omöjligt för husdjur och barn att förstöra dem.