• SUKHI
  • HJÄLP
  • Konto
  • Önskelista
  • VAGN
  • INSPIRATION
Att göra en filtbollsmatta

Att göra en filtbollsmatta - det kräver enorm skicklighet. Denna skicklighet måste ingjutas med tålamod och passion.

att-göra-en-filtbollsmatta-sukhi

Visste du att vårt team i Nepal omsorgsfullt rullar tusentals filtbollar för hand? Vi tycker att resultaten talar för sig själva.

Och våra Nepal-hantverkare erhåller endast rimliga löner, vanligen 2 till 3 gånger den genomsnittliga lönen för området. De arbetar i små verkstäder och många har yngre barn.

Den flexibla arbetsmiljön är ett perfekt alternativ för unga mödrar. Det betyder att de kan arbeta hemifrån och ta hand om sina familjer.

Resan för varje filtboll

Vill du verkligen uppskatta det arbete och omsorg som ingår i varje matta? Då skulle vi vilja uppmana dig att titta på den här videon.

Vårt team rullar varsamt varje våt ullboll för hand över tvålområdet. En viktig del av processen är att fortsätta att rulla och skölja bollen. På så sätt krymper bollen och bildar den korrekta formen.

Efter att ha fullföljt en ullboll, läggs den sedan i kallt vatten och sköljes. Denna process fortlöper... tills det finns tillräckligt många filtbollar för att bygga en boll.

Naturligt soltorkad ull

I nästa steg, placeras filtbollarna i solen där de får torka. När de väl torkat, börjar den detaljorienterade och mycket tidskrävande sömnadsprocessen. Det kan krävas så många som 10 000 små filtbollar för att bygga en enda fantastisk matta.

Det finns massor av detaljer och hantverksskicklighet i varje Sukhi filtbollsmatta. Det är därför dessa mattor är inget mindre än vackra konstverk.